Ar-Ge ve Tübitak Çalışmaları

Proje araştırma ve geliştirmeyi hedeflerinin başında tutan firmamız gerek TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi gerekse Ulusal Üniversitelerle yaptığı çalışmalarla Ülkemiz Sanayisi ve gelişimine hizmet etmektedir.

Derya Krom, ülkemiz sanayisine katkı sağlayacak en önemli unsurlardan birisi olan Üniversite Sanayi iş birliğinde önemli çalışmalar yapmaktadır.

Endüstrinin çeşitli alanlardaki firmalar için Ar-Ge çalışmaları yapan firmamız, Ulusal Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK TEYDEB 1501 için, Ar-Ge Projelerinde doğrudan hizmet vermenin yanında, destek süreci için gereken tüm dokümantasyon işlemlerinde de danışmanlık hizmeti vermektedir. Bunun için:

  • Başvuru öncesi hazırlık,
  • Başvuru için gerekli dokümantasyonun hazırlanması,
  • Başvuru sonrasında izleyici ve hakemler için sunumların ve raporların hazırlanması,
  • Dönem sonu raporların hazırlanması ve sunumlarının hazırlanması
  • Ve projenin kapanışı için raporlanması gibi tüm destek süreci boyunca danışmanlık hizmetini sunmaktadır.

Ar-Ge Projeleri Kapsamında yapılan imalat ve çalışmalardan bazıları aşağıda yer almaktadır.

Pilot Reaktör- Filtrasyon-Parçalayıcı (Homojenizer) Sistemi – TUBİTAK MAM, İstanbul Gebze
Reçine reaktör, üçlü filtrasyon, karışım ve parçalamanın parti operasyonda son ürün aşamasına kadar devam ettiği karmaşık bir sistemdir. Kullanılan malzemeler operasyonun amacına uygun paslanmaz çelik derecelerinden seçilmiş, imalat GMP (Good Manufacturing Process) standartlarında olup, kontrol PLC sistemi ile yapılmıştır. Ürün bilgisayar destekli olarak imal edilmektedir. Projelendirme, devreye alma, ve servis hizmeti firmamız tarafından sağlanmaktadır.

Fermantasyon Tankları – Selçuk Üniversitesi, Konya
Fermentasyon Tankı, PH kontrol, sıcaklık kontrol, buhar jeneratörü, peristaltik pompa ve özel vana uygulamaları tarafımızdan projelendirilmiş olan sistem PLC destekli olup, aşı sektörü için tasarlanmış ve gerekli hijyen koşullarına uygun olarak imal edilmiştir. Projelendirme, devreye alma ve servis hizmeti tarafımızdan sağlanmaktadır.

Steam Explosion Sistemi – Düzce Üniversitesi, Düzce
Çift kazanlı buhar patlatma sistemi, yüksek basınç altındaki birinci kazanın (25 bar ) vakum altındaki ikinci kazana ani transferi, basınç değişimi ve sıcaklığın etkisi ile (250 ºC) molekül patlatılmasından ibarettir. Sistemde kullanılan vakum pompası buhar jeneratörü (Özel tasarım) ve kazan sistemleri tarafımızdan projelendirilmiştir.

Döner Vakum Filtre Tubitak MAM, İstanbul Gebze
Bentonit İyileştirme Projesinde,5 m² alanında, 3 mikron filtrasyon kapasitesinde Döner Tamburlu Vakum Filtre imalatı yapılmıştır. Projelendirme, devreye alma ve servis hizmeti tarafımızdan sağlanmaktadır.

Vakum Kazanı ( E-4 Torr) – Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta
Özel Proses ve Projeler için Süleyman Demirel Üniveristesi’ne vakum sistemi ve vakum kazanı imalatı yapılmıştır. Projelendirme, devreye alma ve servis hizmeti tarafımızdan sağlanmaktadır.